SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

   1. Splošno

Splošni pogoji poslovanja določajo uporabo spletne trgovine Nessa – art (v nadaljevanju: Spletna trgovina), ki jo upravlja podjetje NESSA ART, slikarske storitve, Neža Erjavec s.p., Žabjek 1, 1294 Višnja Gora (v nadaljevanju: Ponudnik) in je dostopna na spletni strani www.nessa-art.si (v nadaljnjem besedilu: Spletna stran)

Ti pogoji so sestavljeni so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (v nadaljnjem besedilu: ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice kupca ter poslovni odnos med kupcem in prodajalcem oz. upravljalcem spletne trgovine.

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu vselej dostopne naslednje informacije:

·         identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

·         kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s Ponudnikom,

·         bistvene značilnosti blaga,

·         pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,

·         jasno in nedvoumno določene cene,

·         možni načini plačila,

·         časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe,

·         postopek pritožbe.

 

   2. Cene

Cene v spletni trgovini so označene v evrih. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila.

 

   3. Nakup

Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Prodajna pogodba med Ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko Spletna trgovina pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi kupčevega naročila.

Kupec na Spletni strani izbira med izdelki v zavihku trgovina. S klikom na gumb »dodaj v košarico« kupec izbere željeni izdelek, ki je nato viden v košarici. Če kupec želi spremeniti naročen artikel, ki je že v košarici, lahko izbrani artikel odstrani iz košarice s klikom na rdeči gumb. Kupec nadaljuje z nakupom s klikom na gumb »nadaljuj na blagajno«, kjer vnese svoje osebne podatke, izbere opcijo plačila in s klikom na gumb »kupite sedaj« odda naročilo.

Po končanem naročilu kupec dobi potrditveno elektronsko sporočilo s podatki o izbranem naročilu.

 

   4. Možnosti plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

·         S prednakazilom na račun SI56 0204 1381 5191 874 last Ponudnika. Podatke za nakazilo prejme kupec v elektronski pošti po oddaji naročila. Kupec mora nakazilo izvesti v 8 dneh po prejemu elektronskega sporočila s podatki, saj se v primeru zamude šteje, da je kupec preklical naročilo.

·         S plačilom preko Paypal. S klikom na gumb »paypal« Spletna trgovina kupca avtomatično poveže s spletnim mestom Paypal, kjer kupec opravi plačilo.

 

    5. Dostava in osebni prevzem

Partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije, vendar si Ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v primeru učinkovitejše izvedbe naročila. Znesek dostave je odvisen od načina plačila in zneska nakupa, ki je razviden pri nakupu vsakega izdelka.

Kupec se lahko odloči tudi za osebni prevzem naročenega blaga. Osebni prevzem je možen na Teslovi ulici 23 v Ljubljani (»Vila Teslova«).

 

   6. Darilni boni

Darilne bone je možno naročiti na elektronski naslov neza@nessa-art.si in jih je možno uveljavljati tako v Spletni trgovini kot pri ostalih oblikah poslovanja s Ponudnikom. Kupec lahko naroči darilni bon v znesku po svoji želji, pri čemer so zneski na darilnih bonih vedno zaokroženi (10, 20, 30, 40 EUR, ipd.).

Darilne bone ni možno zamenjati v denarna izplačila. Za nakupe, ki so pod zapisanim zneskom na bonu, Ponudnik ne vrača denarja. Pri višjih zneskih pa lahko kupec razliko doplača. Darilni boni nimajo časovne omejitve in jih je mogoče vnovčiti za kateri koli sklop izdelkov, tudi za izdelke po naročilu.

 

   7. Možnost izdelave izdelka po naročilu

Ponudnik na Spletni strani nudi tudi možnost izdelave umetnin po naročilu, pri čemer se vsak tak dogovor obravnava individualno in je stvar posebnega dogovora med ponudnikom in uporabnikom spletne strani in jih ni možno naročiti v spletni trgovini.

 

   8. Vračilo izdelkov in kupnine

V skladu z določili 43. Člena ZvPot ima kupec pravico, da v 14. dneh od prevzema blaga Ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Blago je potrebno vrniti Ponudniku najkasneje v roku od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga.

Kupec mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno izgubljeno, ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bili za to kriv. Blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe, ampak ima le zaradi narave spletne trgovine (pogodba na daljavo) možnost, da še enkrat premisli o nakupu. Izdelek sme kupec le pregledati in opraviti preizkus, ki je nujno potreben za ugotovitev dejanskega stanja.

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe, pri pogodbah, katerih predmet je blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam ali ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Kupec lahko obvesti Ponudnika preko e-naslova neza@nessa-art.si z neposredno izjavo, da odstopa od pogodbe bodisi Ponudniku posreduje obrazec za odstop od pogodbe Obrazec za odstop od pogodbe Nessa art

 

   9. Reklamacije

Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov ali so bili dostavljeni izdelki, ki niso bili predmet naročila, lahko kupec obvesti Ponudnika na e-naslov neza@nessa-art.si, ter v skladu z dogovorom vrne dostavljene izdelke. Ponudnik bo omenjene izdelke, v primeru priznane reklamacije, brezplačno nadomestil z ustreznimi.

 

   10. Odgovornost

Ponudnik ne odgovarja za uporabo spletne trgovine in za morebitno škodo, povzročeno z uporabo tam nahajajočih se spletnih vsebin. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti točnost in pravilnost podatkov v Spletni trgovini, a se lahko kljub temu zaradi specifike poslovanja spletne trgovine, lastnosti artiklov, dostava ali cena spremenijo v tako kratkem času, da podatkov na spletni strani ni mogoče popraviti. V takem primeru bo Ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila oziroma sporazumno rešitev.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne slikovne prikaze prodajnih izdelkov, je potrebno vse slikovne prikaze jemati kot simbolične in tako ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

 

   11. Pravno obvestilo

Spletna stran je last Ponudnika in z njim tudi vse vsebine, logotipi, fotografije in ostala avdiovizualna ter tekstovna dela. Vsi omenjeni elementi so tako predmet intelektualne lastnine, s čimer ima Ponudnik edini pravico razpolaganja. Vsako reproduciranje ali druga uporaba kateregakoli elementa Spletne strani ali za katerikoli drug namen, vključno z komercialno uporabo, ali za tretje osebe, je prepovedano brez vnaprejšnjega pisnega soglasja Ponudnika.

Ponudnik si pridržuje pravico do dnevne spremembe vsebin, napak v cenah in napisanem besedilu. Z uporabo spletne trgovine kupec potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

 

   12. Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval vse zasebne podatke kupca v skladu z določili Zakona o varstvu osebnih podatkov (v nadaljnjem besedilu: ZVOP-1). Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

Za nakup v spletni trgovini je potrebno zbiranje nekaterih osebnih podatkov kupcev. Podatki, ki bodo posredovani, ne bodo posredovani tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa in dostave izdelkov. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov v skladu z ZVOP-1.

Z nakupom v Spletni trgovini kupec izrecno soglaša, da svoje osebne podatke, ki jih posreduje ob naročilu (ime, priimek, naslov, e-naslov, telefon) Ponudnik shrani in jih uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila.

Ponudnik se zavezuje k maksimalni skrbi za zasebnost vseh podatkov, kljub temu pa opozarja, da so zlorabe možne. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik oziroma kupec sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

   13. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko e-poštnega naslova neza@nessa-art.si, postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik si po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešujejo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi Ponudnik ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanja potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (v nadaljnjem besedilu: ZlsRPS). Ponudnik na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo za platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS), ki je na voljo potrošnikom (http://ec.europa.eu/odr)

 

NESSA ART, Neža Erjavec s.p.

Žabjek 1

1294 Višnja Gora

e-pošta neza@nessa-art.si

matična številka: 8241490000

ID za DDV 70595267

Zavezanec za DDV: Ne

Bančni račun: SI56 0204 1381 5191 874

 

V Višnji Gori, dne 26.06.2019

 

SI
EN SI