Neža Erjavec

Nessa Art

Neža Erjavec je rojena 9.1.1991 v Ljubljani. Odraščala je v Višnji gori in obiskovala je gimnazijo na Srednji Šoli Josipa Jurčiča. Študirala je na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani, smer trženje, vmes opravila semester tudi v tujini, v Franciji. Po končani diplomi, si je vzela prosto leto in si poiskala prakso v Braziliji, kjer je 3 mesece delala, potovala in raziskovala življenje. Po vrnitvi je nadaljevala magistrski študij mednarodnega poslovanja na Ekonomski fakulteti. V tem času si je tudi prvič kupila oljne barve in ustvarjala v svojem prostem času in hkrati odkrivala strast do slikanja.

Kljub splošnemu študiju se je vedno zanimala za umetnost in ustvarjanje. S slikarstvom se je začela bolj aktivno ukvarjati šele pri 20ih letih, začela se je učiti sama s pomočjo spletnih videov. Najprej se je začela učiti slikanja z oljnimi barvami na platno, sčasoma pa tudi z akrilnimi barvami in akvareli. V tem času so skupaj z družino prenavljali hišo v Ljubljani, tam je prišlo do ideje da bi popestrili sobe s stensko poslikavo. Od takrat je njena posebnost tudi stensko slikarstvo, poslikala je že preko 20 sten v apartmajih, trgovinah in poslovnih prostorih. Njene stenske poslikave so bile objavljene v več časopisih in revijah (Jana, Žurnal, Alumni EF), predstavila se je tudi na televiziji v oddaji Dan na Planet TV.

Njen najljubši motiv za slikanje je narava, pod to šteje vse vrste pokrajin, morje, nebo, mestne ulice in hiše. Slika tudi živali in predmete, navdih črpa iz narave svoje okolice in drugih koncev Slovenije. Rada uporablja žive, vibrantne barve za svoje slike in preizkuša nove tehnike slikanja pokrajin. Ker je slikar samouk pravi, da se z vsako končano sliko nauči kaj novega. Včasih se pri sliki zelo posveti v detajle, dela pa tudi abstraktne slike s slikarskim nožem in debelejšim slojem barve.

Njena tehnika je predvsem realizem in foto-realizem, skuša predstaviti sliko v naravni luči in se izogiba umetnim in izmišljenim elementom v slikah. Včasih se le poigra z barvami, na kar vpliva njeno razpoloženje, si pa prizadeva slikati čim bolj realno. Slikanje detajlov in primerjanje slike z referenčno fotografijo jo sprošča in se izgubi v času slikanja. V prihodnje si pa tudi prizadeva sprostiti poteze njenega čopiča in ustvariti svoj prepoznaven slikarski stil.

Marca 2020 je imela v Mestni Hiši v Višnji Gori svojo prvo samostojno razstavo. Redno se udeležuje slikarskih razpisov Javnega Kulturnega sklada v Ivančni gorici, trenutno je njena slika kot del Jurčičeve razstave v Samostanu Stična.

Ostale razstave:

  • Dom Starejših občanov Bežigrad Ljubljana
  • Knjižnica Dobrepolje
  • Knjižica Ivančna Gorica
  • Mala galerija v Ekonomski Fakulteti v Ljubljani
  • Kavarna Vila Teslova
stopite v stik z mano

Za vsa vprašanja in naročila mi pošljite sporočilo!

Pošljite sporočilo